Sposób przygotowania

W garnku roztopić łyżkę masła. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić, uważając aby się za bardzo nie zrumieniła. Mrożony groszek przelać gorącą wodą i dodać do cebuli. Szparagi osączyć z zalewy, pokroić na kawałki i dodać do pozostałych warzyw. Lekko podsmażyć.

Do garnka wlać wywar mięsno-warzywny. Gotować na małym ogniu przez 20 minut. Dodać sól, biały pieprz oraz odrobinę tymianku. Zmiksować, aby nadać zupie konsystencję aksamitnego kremu. Wymieszać z ramą cremefine do gotowania. Zagotować.

Podawać z jajkami pokrojonymi na ósemki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Wygląda znakomicie i myślę że warto skorzystać z tego przepisu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pomysłowy ten krem tez taki zrobię;)
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    mi również przepis bardzo się podoba:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    wygląda smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    bardzo wiosenny krem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Zielony... Musi być bardzo smaczny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    Robię podobnie, zamiast tymianku daję majeranek
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    zachęcająco wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !