Sposób przygotowania

Masło utrzeć na pianę. Nie przerywając ucierania, dodawać na przemian jajka i cukier. Mąkę i kakao przesiać bezpośrednio do masy, dodać migdały i czekoladę, wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozsmarować przygotowane ciasto. Piec 20-25 minut w temp 170-190stC. Jeszcze ciepłe ciasto pokroić na kwadraty o boku 4 cm. Ciastka przełożyć na deskę kuchenna i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Ciastka smarować dżemem morelowym, zlepiać po dwa. Polewę czekoladową stopić w kąpieli wodnej, posmarować ciastka. Na każdym namalować pisakiem jedna literę. Gotowe ciastka układać obok siebie na długim półmisku, tak by powstał napis np.: ”wszystkiego najlepszego” lub „sto lat”. Można też ułożyć torcik w kształcie cyferek obrazujący wiek jubilata

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !