Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Brukselkę oczyścić, opłukać i osączyć. Boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Boczek i cebulę zeszklić na oleju, włożyć ziemniaki, oprószyć curry i mieszając smażyć minutę. Wlać rosół oraz szklankę wody, dodać brukselkę i gotować 15min. Pod koniec gotowania dodać kminek i tymianek. Wyjąć z zupy 6 brukselek, przekroić na pół, zupę zmiksować, przyprawić solą i pieprzem. Przekrojone brukselki włożyć do zupy. Zupę zagrzać, połączyć ze śmietaną. Posypać natką pietruszki

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !