Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie stopniowo dodawać żółtka, ciągle obijając. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy wyłożonej folią aluminiową, posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Łyżką nabierać masę makową i układać na wierzchu ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Robię podobny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !