Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę, pieczemy około 30-35 minut w temp. 180*c.
Przygotowujemy masę: na mleku gotujemy budyń w proszku. Ciepły budyń wylewamy na biszkopt.
Galaretkę rozpuszczamy w wodzie, odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy galaretka będzie już tężejąca, wylewamy ja na budyń. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pycha
  • 0
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    szybkie i łatwe;-)))
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    lubię je

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !