Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę jak do szaszłyków. Składniki marynaty wymieszać, zalać marynatą mięso i wymieszać. Odstawić na ok 2 godziny.
Po tym czasie rozgrzać patelnię i wrzucić całość na patelnię, smażyć obracając ze wszystkich stron. ok 30 min.

Brokuł ugotować najlepiej w całości, oddzielić ładne różyczki i pozostawić do szaszłyków a resztę ok 80 gr posiekać. Grzyby mun wcześniej namoczyć po czym ugotować.

Mięso zdjąć z patelni i nadziać na przemian z brokułami na długie patyczki, Na pozostały sos włożyć ugotowane i pokrojone w paseczki grzyby mun i posiekany drobno brokuł, dodać przyprawy i groszek, oraz posiekany drobno kandyzowany imbir. Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu .

Podawać po dwa szaszłyki, porcji makaronu i duszone grzyby w małych miseczkach jako dodatek podać jeszcze słodki sos chili.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Jak pysznie wygląda:)
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    zdjęcie mówi \"Zjedz mnie\" :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !