Sposób przygotowania

Udka oczyścić, przysmażyć na tłuszczu z obu stron, Podlać bulionem, dodać żurawinę i przyprawy, dusić pod przykryciem ok 20 min. Śmietanę wymieszać z chrzanem i dodać pod koniec duszenia.

Ryż wypłukać, Wodę zagotować z przyprawami, dodać ryż i gotować do wchłonięcia wody.Przykryć pokrywką i zostawić w ciepłym miejscu.

Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Seler pokroić drobno, posypać cukrem , skropić sokiem z cytryny. Przed podaniem dodać oliwę. do surówki mozna dodać szczyptę zielonej czubricy

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !