Sposób przygotowania

Ziemniaki gotować w mundurkach ok20min w osolonym wrzątku, grzyby pokroić w plastry cebulki pokroić w talarki. Ziemniaki odcedzić obrać pokroić w ćwiartki. Rozgrzać olej, boczek, pokroić w paski, włożyć na tłuszcz podsmażyć , dodać ziemniaki, dodać grzyby i cebulę smażyć ok 10 min. Żółtka, wino, musztardę, jogurt, sól,pieprz, cukier,utrzeć w rondelku i podgrzewać na małym ogniu aż powstanie sos. Gotowym sosem zalać grzyby z ziemniakami, przyprawić solą i pieprzem do smaku. posypać posiekanym rozmarynem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !