Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprócz maku, mieszamy i wyrabiamy gładkie ciasto. Podsypując mąką rozwałkowujemy placek. Foremkami lub szklanką/kieliszkiem musimy wykroić podwójne kształty. Na jedną część nakładamy po trochu masy makowej a drugą przykrywamy i lekko przygniatamy brzegi. Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach (do zarumienienia). Po wystygnięciu, możemy ozdobić czekoladą.
Takich małych pysiaków wyszło mi ok.70 sztuk.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smacznie wygladaja:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    fajowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    fajne te pysiaki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    super ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    jakie one urocze i śliczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    :) dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !