Sposób przygotowania

Do gorącego bulionu wrzuć pokrojone grzyby. Gotuj do momentu, gdy grzyby będą miękkie. Zdejmij zupę z ognia i wyjmij ok. 1/4 ugotowanych grzybów. Resztę zupy zmiksuj. Do śmietany wlej kilka łyżek zupy i dobrze wymieszaj. Następnie połącz śmietanę z zupą. Włóż odłożone grzyby i podgrzej. Dopraw pieprzem i solą do smaku. Bułkę pokrój w kostkę, wrzuć na rozgrzane na patelni masło, obsmaż na złoty kolor. Podawj z grzankami i natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    moja ulubiona z grzankami ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    musi być pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !