Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
oliwa 3 lyżki
masło 5 dag
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
winogrona białe 1 szkl
sok winogronowy 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z winogronami

Mięso natrzeć sola, pieprzem i skropić sokiem z cytryny, odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie włożyć do rondelka posmarowanego oliwą. Wierzch oblać roztopionym masłem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 190 stopni, polewając od czasu do czasu sokiem z winogron. Na 10 minut przed końcem pieczenia dodać wydrylowane winogrona, dopiec. Gotowe mięso wyłożyć na półmisek, sos i winogrona przetrzeć przez sito, przyprawić do smaku. Mięso podawać z ryżem polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.09.2013 15:13
Ciekawy pomysł.
Motorek 07.05.2012 16:24
smaczne
rosik93 15.02.2011 00:38
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak