Sposób przygotowania

Ciasto

Masło, cukier puder i żółtka utrzeć mikserem. Dodać pozostałe składniki takie jak: mąka, śmietana, proszek d pieczenia i cukier waniliowy. Na jedną dużą blachę rozłożyć ciasto, a resztę na małą blachę. Upiec to w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Z puszki ananasów wylać sok na ciasto w dużej blaszce. Pokroić drobno ananasy i rozłożyć je na ciasto.

Masa

Żółtka, masło i cukier puder utrzeć i do tego dodać jedną śmietanę kremówkę gęstą i jedną rozpuszczoną( gęstniejącą) galaretkę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    mozna podac kolejnosc tego ciasta?Kiedy masa i druga czeasc placka?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    lubie ananasy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    lubie ananasy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !