Sposób przygotowania

4 jajka ugotować na twardo. Posiekać cebulkę i czosnek i lekko podsmażyć razem z przyprawą kucharek. Boczek i marchewkę pokroić w kosteczkę. Podsmażoną cebulkę oraz pokrojone boczek i marchewkę wymieszać z mięsem dodać mąkę ziemniaczaną, śmietankę, bułkę tartą, surowe jajko i przyprawy. Mięso podzielić na 2 części jedną trochę większą od drugiej. Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mocno bułką tartą. Mniejszą część wykładamy na spód formy. Na to kładziemy ugotowane jajka. Drugą część mięsa kładziemy w koło jajek i na wierzch. Zapiekamy w piekarniku około 1 godz. w 180*. Gdy wierzch się zarumieni przykrywamy folią aluminiową lub papierem. U mnie już się zarumienia po około 25 minutach. Po upieczeniu od razu można wyłożyć i kroić, i zajadać gorące :) SMACZNEGO :)

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !