Sposób przygotowania

Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę dodając po 1 żółtku. Następnie dodawać mąkę na przemian z mlekiem. Na koniec wsypać przemielony na sucho mak, skórkę pomarańczową, proszek do pieczenia, aromat. Wszystko dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie przemieszać. Ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą. Piec w temp 190 stopni na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zjadłabym bardzo chętnie :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam wszystkie ciasta z makiem.
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne ciacho :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !