Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Jaja ugotować na twardo, obrać, przepuścić przez maszynkę razem z bułką. Cebulę drobno pokroić, zrumienić na oleju. Do masy dodać zielony groszek zrumieniona cebule, rozpuszczona żelatynę, pieprz,sól do smaku, dokładnie wymieszać. Masę włożyć do formy wyłożonej natłuszczonym pergaminem. Formę z masą dokładnie ubić, wstawić do lodówki. Pasztet po wystygnięciu wyjąć z formy, pokrajać na porcje.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    bardzo smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    lubię swojskie paszteciki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !