Sposób przygotowania

Schab bez kości umyć. Długim nożem zrobić w środku schabu – nacięcie (kieszonkę), gdzie umieścić żurawinę. Następnie przygotować marynatę – sól, pieprz, paprykę, majeranek (można dodać inne przyprawy jeszcze) wymieszać z olejem i wlać do miski blaszanej. Potem oblać marynatą schab i wstawić na noc do lodówki, można w międzyczasie obrócić schab na drugą stronę, aby mięso wchłonęło równomiernie przyprawy. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec w temp 180 stopni około 50-60 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pięknie upieczony schab
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Schabik piękny , z jednym okiem a pożarła bym go wzrokiem!
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Fajna \"sztuka\" mięska:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super schabik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kome

    Wow... extra!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    schab na 6! super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !