Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beziki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 4 szklanki
białka jaj 6 szt
cukier waniliowy 2 łyżeczki
zmielona kawa do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Beziki

Cukier wsypać do 1,5 szklanki wody i ugotować na małym ogniu syrop \"do nitki\". Białka ubić na sztywna piane i dodawać stopniowo syrop. Gdy masa stygnie dodać cukier waniliowy i dalej ubijać. Wyciskać specjalna foremką beziki na posmarowaną tłuszczem blachę i posypać zmieloną kawą. Piec w temp. około 140 stopni przez 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak