Sposób przygotowania

Golonki i łapki namoczyć w zimnej wodzie na ok.1 godz.Oczyścić,włożyć do garnka,zalać zimną wodą,wstawić do gotowania.Zbierać powstałą szumowinę.Dodać oczyszczoną włoszczyznę,liść,ziele angielskie,dwa ząbki czosnku i trochę posolić.Kiedy mięso będzie już miękkie,wyjąć z garnka,a rosół przecedzić przez sito.Golonki obrać z kości,drobno pokroić.Wywar doprawić jarzynką,pieprzem,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w kosteczkę dwie marchewki.Wrzucić pokrojone mięso i natkę pietruszki.Rozlać do miseczek,po wystygnięciu wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawy pomysł.Muszę wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !