Sposób przygotowania

Kapustę białą poszatkować. Kapustę kiszoną wymieszać razem z kapustą białą, dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe. Gotować obie kapusty do miękkości.
Boczek oraz kiełbasę pokroić w kostkę. Boczek razem z kiełbasą podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Ugotowaną kapustę odcedzić, dodać do niej boczek, kiełbasę, cebulę. Dodać przecier pomidorowy, keczup. Dodać cukier. Przyprawić do smaku przyprawą do gulaszu, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Wszystko dobrze wymieszać. Bigos najlepiej smakuje na drugi dzień.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    lubię bigos
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    musi być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    dawno nie robiłam bigosu a bardzo lubimy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !