Sposób przygotowania

Cebule obieramy kroimy w kostkę ,Podsmażamy na oleju dodajemy mięso ,rozdrabniamy widelcem ,smażymy. Dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku pieprzem. Studzimy .W naczyniu żaroodpornym wykładamy warstwę makaronu suchego ,nakładamy warstwę mięsa. Znów posypujemy makaronem i wykładamy warstwę mięsa .Śmietanę mieszamy z wodą ,dodajemy mąkę i zioła prowansalskie ,polewamy po całej zawartości naczynia żaroodpornego .tak by przekryło dobrze warstwy .Ser ścieramy na tarce i posypujemy zapiekankę .Wstawiamy do piekarnika do temp .200 * C i pieczemy z termoobiegiem 1 godzinkę .
zamiast kolanek możemy użyć makaronu spaghetti lub innego ,który mamy pod ręką .

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    alaaa

    delikateski,zjadło by się
  • 2
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Prawie jak lasagne;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie zapiekanki, a twoja jest taka apetyczna;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    zapiekanka palce lizać
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię makaron:)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    fajna:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Makaron i mięso mielone, a więc pysznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fajne to Twoje jedzonko:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !