Sposób przygotowania

Wyrobić mąkę z 8 dag cukru, połową cukru waniliowego, szczyptą soli i masłem tak, aby powstała kruszonka. Posypać spód tortownicy, docisnąć. Ser utrzeć z resztą cukru i cukru waniliowego, skórką z cytryny, jajkami, jogurtem i kasza manną. Masę rozsmarować na spodzie z kruszonki, piec 50 min. w temp 175stC. Na zimnym cieście ułożyć wiśnie. Odmierzyć szklankę soku z wiśni, rozcieńczyć go 100ml wody, mocno podgrzać i wsypać galaretkę. Ostudzić i polać wiśnie. Całość schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Misiu twoje ciasteczka to ja biore w ciemno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !