Sposób przygotowania

Muszle ugotować 7-10 minut w osolonej wodzie na półtwardo, następnie odsączyć i zahartować w zimnej wodzie. Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ser żółty oraz wbić jajka. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać i chwilkę podgrzać. Napełnić farszem muszle i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Naczynie żaroodporne przykrywamy i pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne szpinakowe muszelki;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    uwielbiam szpinak
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Piękne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    marchewka

    rewelacyjnie wyglądają (muszą być pyszne)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    wygladaja super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    wygladaja super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !