Sposób przygotowania

Słoiki dokładnie wymyć i wyparzyć. Sprawdzić czy się dokręcają. Ogórki dokładnie umyć. Liście orzecha, chrzan dokładnie umyć i pozostawić by obciekły. Chrzan pokroić w słupki niewielkie. Liście orzecha włożyć do słoika a następnie powkładać ogórki jeden obok drugiego ściśle. Pododawać ząbki czosnku, chrzan i przyprawy. Wodę zagotować z solą, cukrem i liśćmi laurowymi. Pozostawić by przestygła. Zalać ogórki tak by były całe pokryte wodą z solą. Słoiki dokładnie pozakręcać i odstawić np. na parapet na 2-3 dni. Jeśli nic się nie dzieje i się nie wylewa słoiki przenieść do piwnicy w ciemne i chłodne miejsce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    tez robie ; )
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    tez robie ; )
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    tez robie ; )

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !