Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywo ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z olejem. Białka połączyć z żółtkami. Obie mąki, kakao i proszek partiami przesiewać do masy, delikatnie mieszając łyżką ( nie używać miksera!) Połączyć składniki i wylać do natłuszczonej foremki. ( u mnie foremka 21 x17) można też zastąpić tortownicą 26cm )Piec około 23 minut w 180 *C. Ostudzić.
1/3 szklanki mleka wymieszać z cukrem i budyniem, resztę mleka zagotować z kawą. Do gotującego się mleka wlać miksturę budyniową, gotować kilka minut dłużej, cały czas mieszając.Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, w między czasie dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Ciasto przełożyć kremem. Wierzch posmarować bitą śmietaną, udekorować startą czekoladą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    smakowite :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !