Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzać, dodać 1 łyżkę mąki i cukru, wymieszać razem z drożdżami i odstawić do wyrośnięcia.
Mąkę przesiej do miski, dodaj jajka, cukier i cukier waniliowy oraz mleko, wyrób ciasto, na końcu dodaj stopione masło, jeszcze raz wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia. W tym czasie przygotuj nadzienie:
Obrane jabłka pokrój w niewielką kostkę, dodaj cukier, sok z cytryny i rodzynki i duś około 5 minut.
Kiedy ciasto podwoi swa objętość rozwałkuj na cienki prostokąt, rozłóż jabłka, zwiń jak roladę, potnij na plastry według uznania. Ślimaczki ułóż na blasze przykrytej papierem do pieczenia,odstawić do wyrośnięcia.
Piec w gorącym piekarniku 200 st. około 20 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pieknie wyglądają, pomysłowe;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo apetyczne.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszniutkie
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Słodziutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !