Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, dodać posiekaną cebulę, pokrojony w kostkę boczek i wszystko razem przesmażyć. Podlać bulionem i winem, przyprawić solą, pieprzem, mieloną papryką i dusić pod przykryciem około 1 godziny. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat pomidorowy. Dusić do miękkości. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam takie zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie zupki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !