Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany na gorąco w syropie klonowym z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 40 g
syrop klonowy 6 łyżek
orzechy pekan 25 g
serek homogenizowany
lody waniliowe
jogurt naturalny
banan 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Banany na gorąco w syropie klonowym z orzechami

Rozpuścić masło na dużej patelni. Plasterki banana (pokrojone w ukosne grube plasterki) smażyć minutę na średnim ogniu, po obu stronach.
Wlać syrop klonowy i smażyć kolejne 1-2 minuty, aż plasterki będą miękkie.
Plasterki bananów rozłożyć do czterech miseczek. Dodać orzechy i posypać czekoladą. Podawać z serkiem, jogurtem lub lodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak