Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, oliwę i wyrobić ciasto. Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Z ciasta robić małe placuszki, kłaść na nich kawałki jabłek i dokładnie zlepiać brzegi, formując kulki. Gotować w osolonej wodzie, do chwili aż jabłka będą miękkie. Wyjąć łyżką cedzakową na talerze, polać stopionym masłem, oprószyć cynamonem i cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite knedle.
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !