Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wbić jajka, dodać odrobinę soli, masło, cukier puder i zagnieść ciasto. Formować wałeczki a z nich małe obwarzanki. W garnku zagotować wodę, osolić, wkładać obwarzanki i zagotować. Gdy wypłyną na wierzch, łyżką cedzakową wyjmować i układać na przygotowanej blaszce, posypać sezamem. Piec w temp 190 stopni na zloty kolor. Po upieczeniu gorące posmarować roztrzepanym białkiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jak ja dawno ich nie jadłam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubie je.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !