Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jogurtową galaretką o smaku pomarańczy
*Celowo do wysypania blachy użyłam otrębów. Boki ciasta wyglądają teraz na specjalnie dekorowane :)
jajko | 4 szt |
cukier | 2-3 łyżki |
mąka | 4 łyżki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
jogurt naturalny | 450 gram |
słodzik | 15 tabletek |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
skórka z mandarynki | 1 łyżeczka |
likier pomarańczowy | 2-3 łyżki |
wrzątek | 3-5 łyżek |
otręby owsiane | 2-3 łyżki |
olej roślinny | 1 łyżka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | |
herbata czarna | 3-4 gorąca |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: