Sposób przygotowania

Żeberka opłucz, podziel na porcje. Posyp solą, pieprzem i majerankiem. Oprósz mąką. Olej rozgrzej w rondlu, podsmaż żeberka. Podlej gorącą wodą, przykryj, duś na małym ogniu do miękkości.
Jabłka oczyść z gniazdek nasiennych, pokrój na cząstki. Żeberka wyjmij. Do powstałego sosu dodaj rodzynki, jabłka i śmietanę. Przypraw. Gotuj 10 minut. Włóż żeberka, podgrzej. Podawaj z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    bardzo lubie zeberka, tylko rodzynki nie bardzo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !