Sposób przygotowania

Zetrzeć warzywa na tarce(wiórki grubsze),dodać 3 kromki zwykłego razowego chleba,zalać to 3,5 l przegotowanej zimnej wody,dodajemy 2 łyżki cukru,trochę soli do smaku.Wszystko to musi stać w ciepłym miejscu 3-4 dni.W ciągu dnia zawartość należy przemieszać 2 razy,po czym zakręcamy słój.Po 3-4 dniach zlewamy zawartość do mniejszych pojemników,słoików i wkładamy do lodówki.Przed piciem dla lepszego smaku zakwasić napój cytryną.
Doskonały napój na odporność,wzmocnienie ,anemię.Warzywa wyśmienicie smakują a formie surówki!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !