Sposób przygotowania

Z białek ubić sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać, wsypać delikatnie mąkę ciągle mieszając. Masłem wysmarować blaszkę, oprószyć ją delikatnie mąką i wylać na nią ciasto. Piec przez około 30 minut w temp. 180- 190 stopni. W naparze rozpuścić cukier, czekoladę, dodać laskę wanilii i odgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając do całkowitego rozpuszczenia się cukru i zgęstnienia syropu. Syrop ostudzić, wyjąć wanilię, utrzeć z miękkim masłem. Ciasto przekroić na 3 krążki i przełożyć je kremem. Wierzch ciast i boki również posmarować, posypać okruszkami ciasta.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !