Sposób przygotowania

Z białek ubić pianę i dołożyć cukier. Ubijać tak długo aż cukier się rozpuści. Powstałą pianę wymieszać z szampanem.
W osobnym naczyniu ubić śmietanę, dodając likier kawowy. Na koniec połączyć ze sobą pianę z kremem śmietanowym, delikatnie wymieszać i przełożyć do pucharków. Udekorować startą na tarce czekoladą i posiekanymi orzechami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy deser. szampan ma być słodki?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Ja zawsze wybieram wszystko co najsłodsze, ale to już kwestia gustu i smaku!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Intreresujący przepis na deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ale pyszniutki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !