Sposób przygotowania

Ugotować budyń na 2 szklankach mleka. 3 szklanki mąki, miękką margarynę, 1 szkl. cukru, 5 żółtek, kwaśną śmietanę proszek do pieczenia i cukier waniliowy dokładnie zmiksować. 1/4 zawinąć w folię i zamrozić. Resztę wyłożyć na dużą blachę. Na cieście położyć jabłka pokrojone w cząstki. Z 5 białek i 1 szkl. cukru ubić sztywną pianę, którą połączyć z budyniem za pomocą miksera, masę wyłożyć na jabłkach. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika, które zetrzeć na tarce o grubych oczkach prosto na masę budyniową. Piec w temp. 180 stopni- termoobieg około 50 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !