Sposób przygotowania

Budynie ugotować na posłodzonym mleku
, zgodnie z przepisem na opakowaniu
. Przestudzony budyń zmiksować z margaryną na gładką masę. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Śmietanę zmiksować i połączyć z tężejącą galaretką. Biszkopt podzielić na dwie części.

Kolejność warstw:
biszkopt - masa
I - biszkopt - masa II

Często robię to ciasto z budyniami o smaku galaretek, tzn. jeśli mam galaretki malinowe, do ciasta używam również malinowych budyniów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jednym słowem szalony deser nasz czeka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    swietne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !