Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka
ubić na sztywno, dodać cukier oraz żółtka.
Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać.
Wylać na okrągłą formę.
Piec w temp. 175 C
ok 35. minut.
Po wystudzeniu przekroić biszkopt na dwa placki, a następnie nasączyć je wodą zmieszaną z sokiem z cytryny.

Masa:

Żelatynę wsypać do mleka, podgrzać do momentu, aż się rozpuści. Letnią żelatynę połączyć z serkami Danio i wszystko razem wymieszać.

Masę rozsmarować na pierwszym placku, przykryć drugim plackiem.

Bitą śmietanę ubić, dodając cukier puder.

Śmietaną udekorować placek, i ułożyć na nim owoce
wg upodobania.

Do przełożenia można wykorzystać również inne smaki serków

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooooo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !