Sposób przygotowania

z kalarepek odciąć wierzchy i wydrążyć srodki sparzyć wrzątkiem i schłodzić zimną wodą aby nie straciły koloru,pomidory sparzyć i obrać ze skórki pokroić na ćwiartki,cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę,pomidory zmiksować z miąższem kalarepek,cebulą,czosnkiem i oliwą z oliwek,dodać zioła,sól i pieprz wymieszać jeśli jest za gęsty dodać odrobinę wody niegazowanej,podawać chłodnik w kalarepkach z dodatkiem kiełków lucerny.jest to potrawa zawierająca bardzo dużo błonnika.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Warto skosztować,musi być pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Warto spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !