Sposób przygotowania

Truskawki przebrać zalać wodą ok. ½ litra i gotować ok. 10 minut. Masło posiekać z mąką, dodać proszek, żółtka, cukier oraz skórę startą z cytryny. Zagnieść ciasto i wylepić nim natłuszczoną i posypaną bułką tartą formę do tarty. Następnie tak przygotowane ciasto podpiec w mocno nagrzanym piekarniku. Na podpieczonym spodzie ułożyć garść truskawek i wstawić je z powrotem do piekarnika na parę minut. W tym czasie żelatynę rozpuścić w wodzie a następnie dodać ją do garnuszka z gorącymi truskawkami. Wyjąć tartę i zostawić do ostygnięcia. Jak już całkowicie będzie zimna zalać tężejącą galaretką. Ciasto zostawić w spokoju do całkowitego ostygnięcia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !