Sposób przygotowania

czosnek obieramy i przeciskamy, dodajemy 4 listki laurowe i 4 ziela. Dodajemy dużą szczypte pieprzu mielonego + kilka ziarenek całego. Dajemy 2 garstki majeranku i 1 garstke ziół prowansalskich oraz 2-3 szczypty bazyli i po 1 sporej szczypcie estragonu i bazyli. Ponadto dajemy 1 łyzke kucharka i 1 łyżeczke soli. Zalewamy to olejem i dokladnie mieszamy. W tak przygotowanej marynacie moczymy drób przygotowywany do pieczenia przez 30-40h, oczywiscie trzymamy w lodówce

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    fajna mikstrurka, mięsko na pewno aromatyczne wychodzi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    muszę sprawdzić tą marynatę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !