Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keczup

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 5 kg
cebula 1 kg
czosnek 2 główki
ocet winny 250 ml
cukier 30 dkg
seler 1 sztuka
jabła antonówki 1 kg
cynamon 1/2 łyżeczki
pieprz 1 łyżka
sól 3 łyżki
olej 6 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
ziele angielskie 10 ziarenek
estragon 1 łyżka
kolendra 1 łyżka
papryka czerwona 6 sztuk
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Keczup

Pomidory, czosnek, paprykę, seler, jabłka rozdrobnić i ugotować na małym ogniu do miękkości. Zmiksować. Dodać przyprawy, gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Przelać do słoików i pasteryzować prze 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 13.02.2012 09:20
ciekawe można spoóbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak