Sposób przygotowania

Mleko z miodem, masłem i połową cukru zagotować. Do gorącego dodać przyprawę do pierników i kawę, wymieszać, wystudzić. Dodać żółtka utarte z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem i delikatnie przemieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszny taki kawowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !