Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oreo cupcake

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
mleko 125 ml
słodkiego kakao 20 g
cukru demerara 90 g
mąki 175 g
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
ciasteczka typu Oreo pokruszone / 3-4
śmietany 36% 80 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Oreo cupcake

Jajko, mleko i cukier mieszamy łyżką - do połączenia się składników. W oddzielnej misce mieszamy mąkę, kakao, pokruszone ciastka i proszek do pieczenia przesiewamy i mieszamy w misce. ( Ciasto ma się tylko niedbale połączyć na jednolitą masę. Grudki są wskazane. ) Następnie tak przygotowaną masę przekładamy do foremek na muffiny, wkładamy papilotki i wypełniamy je do połowy wysokości. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20 minut. Studzimy na kuchennej kratce. Ubijamy śmietanę na sztywno. Przekładamy do szprycy. Dekorujemy nasze babeczki, a na wierzchu każdej z nich umieszczamy połówkę ciastka Oreo i zajadamy ze smakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 17.06.2011 13:01
Chętnie bym zrobiła, ale jeszcze nie słyszałam o takim cukrze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak