Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Do rondelka wlać 2l wody, dodać utarte na tarce jarzynowej włoszczyzną, drobno posiekaną cebulę i gotować około 15 minut. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki, bulionetki, pomidory i gotować około 10 minut. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki. Podawać z makaronem lub kluseczkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię jarzynową ale z pieczarkami nie jadłam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię jarzynową ale z pieczarkami nie jadłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !