Sposób przygotowania

Ciasto: zagotować 1/2 szklanki wody z masłem i solą. Wsypać mąkę, dobrze mieszając cały czas podgrzewając, aż ciasto będzie odstawać od naczynia. Ciasto przestudzić, dodać kolejno jajka, miksować na jednolitą masę. Ciasto włozyć do szprycy, wyciskać małe porcje na blachę. Piec w temp. 200 stopni- termoobieg, aż ptysie urosną i zrumienią się. Upieczone ostudzić, przeciąć na pół.
Farsz: zagotować wodę z solą i cukrem, dodać mrożone brokuły, gotować około 5 minut, osączyć zmiksować z serkiem homogenizowanym, doprawić solą. Farsz włożyć do szprycy i wypełnić nim ptysie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !