Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru i ciepłym mlekiem, dodać mąkę, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Borówki wymieszać z 2 łyżkami cukru, dusić około 5 minut, ostudzić. Masło utrzeć z resztą cukru i jajami, dodać rozczyn i sól do smaku. Zagnieść ciasto. Po wyrośnięciu rozwałkować, posmarować borówkami, zwinąć. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni- termoobieg około 45 minut. Po wystudzeniu polukrować gotowym lukrem przygotowanym wg opisu na opakowaniu

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    lubię z owocami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !