Sposób przygotowania

Warzywa mrożone (najlepiej brokuły, marchewka, brukselka, kalafior, groszek) obgotowujemy w osolonym wrzątku.

Jedną cebulę kroimy w kostkę i rumienumy na oliwie.

Gdy ostygnie mieszamy ją z jajkami, pokrojonym na kawałeczki żółtym serem (jeżeli używamy sera w kawałku najlepiej zetrzeć go na tarce), solą, pieprzem i oregano.

Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą, równomiernie rozkładamy w nim obgotowane warzywa a następnie zalewamy miksturą jajeczną.

Drugą cebulę kroimy w krążki i układamy je na wierzchu frittaty.

Zapiekamy przez ok 12-15 minut (aż się zarumieni) w piekarniku nagrzanym do 170 C.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !