Sposób przygotowania

Piersi umyć, pociąć na cienkie plastry, umieścić w miseczce, dodać zmiażdżony czosnek. Wymieszać, popieprzyć i przykryć folią. Odstawić na godzinkę do lodówki.
W tym czasie roztrzepać jajka ze szczyptą soli i pieprzu. Ser pokroić w słupki.
Mięso wyjąć z lodówki, na każdy plaster położyć płaską łyżeczkę masła, a na to słupek sera i pokrojone suszone pomidory. Dokładnie zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, aby ser nie wypłynął w czasie smażenia.
Panierować w jajku i bułce tartej. Można powtórzyć tę czynność. Smażyć na głębszym rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu. Gotowe roladki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    PROSTE I PYSZNE,ZDECYDOWANIE DLA MNIE!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    justynab1903

    uwielbiam i polecam spróbować w cieście naleśnikowym zamiast tradycyjnej bułki tartej - pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !