Sposób przygotowania

Ciasto słodkie, kruche:


- 25 dag masła
- 13 dag cukru
- 1 jajko
- 45 dag mąki

Przesianą mąkę mieszam z cukrem pudrem , dodaję masło w małych kawałeczkach i rozdrabniam nożem. Kiedy powstanie kaszka, dodaję jajko i wszystko energicznie zagniatam. Ciasto zawijam folią i odkładam do lodówki na 30 min, albo do zamrażalnika i wyjmuję w odpowiednim momencie ;) Góra 15 minut pracy!

Ściskam,
Szana :)

PS: Miłego poniedziałku!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    przydatne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !