Sposób przygotowania

Z cytryny wycisnąć sok. Jabłka pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Przesmażyć jabłka na 1 łyżce masła, dodać skórkę z cytryny, opłukane rodzynki i 70 gram cukru. Smażyć aż jabłka zmiękną. Naleśniki posmarować masą z jabłek, złożyć w trójkąty. Ułożyć w naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem, posypać resztą cukru i zapiekać 10 minut w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny przepis na naleśniki z jabłkami:)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię i jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !